IMPLICACIÓ SOCIAL

L’Alverna som compromesos amb la realitat social que ens envolta i ens posicionem sent coherents amb els nostres ideals.

Ens hem adherit en contra de:

EUROVEGAS
AVANTPROJECTE AVORTAMENT 2014
PLA HIDRÒLÒGIC DEL RIU EBRE

I a favor de:

PLATAFORMA OPPIDA
UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME
SOM ESCOLA: L’ESCOLA EN CATALÀ

NI AL CAP NI ENLLOC

TARRAGONA NO TÉ POR

 


 

UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna va decidir adherir-se a Unitat contra el Feixisme i el Racisme arran de la campanya ‘Cap infant sense somriure’ impulsada per PxC, la qual trobem que és absolutament racista i discriminatòria.

Unitat contra el Feixisme i el Racisme és un moviment contra el racisme i l’extrema dreta inspirat en la mobilització contra la guerra l’Iraq (a la qual l’AEiG Alverna hi va participar de forma activa), sobretot en la fet que forces molt diverses poguessin treballar plegades entorn d’uns punts bàsics compartits. Aquesta plataforma propugna la necessitat d’una gran mobilització popular, capaç de connectar amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixisme i el racisme, arreu de Catalunya.

Cal fer valer el fet que som majoria la gent que rebutgem els feixistes i les seves idees.

unnamed


 

EUROVEGAS

L’equip de caps vam decidir per consens recolzar la plataforma Aturem l’Eurovegas. La decisió d’unir-nos a aquesta iniciativa es va basar sobretot en els factors mediambientals, ja que el Delta del Llobregat (on estava projectat construir el macro-complex) és un espai natural protegit amb una gran biodiversitat que es veia greument amenaçada per la construcció de l’Eurovegas. L’altre factor que ens va fer posicionar-nos en contra de la seva construcció són els canvis de legislacions (sobretot laborals) que exigia en Sheldon Adelson (principal impulsor del projecte), gran part dels quals treien als treballadors alguns drets que nosaltres considerem imprescindibles en una societat desenvolupada com la nostra.


 

AVANTPROJECTE AVORTAMENT 2014

A principi del 2014, es va fer pública la proposta de la nova llei de l’avortament, recolzada pel govern actual i l’església catòlica. Des del consell de caps, i de forma unànime, ens posicionem en contra d’aquest avantprojecte: els motius són prou clars, doncs creiem que és un retrocés en els drets de les dones, ja que les priva del seu poder de decisió i de la seva llibertat individual com a persones.

Per aquest motiu vam decidit, també, que l’AEiG Alverna participaria a la manifestació que es va dur a terme el dia 8 de març a les 19.00 a l’estàtua dels despullats de Tarragona, on, sota el lema “Seguim decidint, seguim desobeint. Juntes amb la lluita feminista”.

 


PLA HIDROLÒGIC DEL RIU EBRE

Després de gairebé 10 anys, el Govern espanyol torna a aprovar un pla anomenat: Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Aquest pla suposaria la mort del Delta: el seu règim de cabals ambientals, nous regadius i la construcció de fins a una cinquantena de nous embassaments.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat diverses mobilitzacions contra aquest Pla amb l’objectiu de que es derogui el pla per evitar l’excés d’usos de cabal a l’Ebre i la retenció de sediments que suposaria la mort física i la desaparició del Delta.

Per aquest motiu, l’AEiG Alverna rebutgem aquest Pla Hidrològic i participem activament de les mobilitzacions, ja que trobem quelcom essencial preservar el medi natural del nostre entorn.

IMG-20160207-WA0022 manifestacio-ebre-7-2-2016


PLATAFORMA OPPIDA

L’Alverna ens hem posicionat a favor de la Plataforma Oppida. Aquesta és una plataforma oberta d’associacions, entitats i particulars de Tarragona d’origen molt divers amb inquietuds i necessitats comunes, que al gener de 2016 s’ajunten per unir esforços amb la voluntat de generar consciència, debat, compromís, espais i contingut social i cultural per a la ciutat.

Denuncien l’associacionisme fragmentat, el conformisme davant d’una gestió de la cultura partidista i electoralista i la manca de cessió d’espais per a que les associacions, entitats i particulars desenvolupin les seves propostes.

Els objectius que defensa la Plataforma Oppida són:

-Organitzar-se per generar alternatives i contingut social i cultural
-Generar debat, reflexió i propostes concretes. Que cap iniciativa popular es perdi per culpa de la manca de suport de les institucions.
-Posar els espais públics al servei de les persones. Volen que les institucions facilitin l’accés als espais i a les infraestructures per a que aquests aportin un retorn real a la ciutat.

80359_1


 

SOM ESCOLA: L’ESCOLA EN CATALÀ

Minyons Escoltes i Guia de Catalunya forma part de les 43 entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que ens hem organitzat per refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa davant la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.

Somescola.cat neix amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

 

NI AL CAP NI ENLLOC

El 14 de novembre de 2012, durant la manifestació pacífica de la vaga general, els Mossos d’Esquadra van iniciar una càrrega policial. Una de les víctimes va ser en Magí, que tenia llavors 13 anys i va rebre un cop de porra al cap; a més, se li va denegar el dret a ser assistit per una ambulància. El proper dimarts 27 de febrer tindrà lloc el judici, que parteix de la consideració que l’agressor només ha comès una falta lleu. A les 9 del matí hi haurà una concentració i un esmorzar solidari davant de l’Audiència Provincial de Tarragona (Rambla Lluís Companys, 10) per mostrar suport a en Magí. Des de l’Alverna condemnem qualsevol tipus de violència, i encara més cap als menors d’edat, i ens adherim al manifest “Ni al cap ni enlloc!”.

TARRAGONA NO TÉ POR

És una plataforma impulsada per diferents col·lectius i partits de la ciutat per fer front a tots els casos judicials que hi han actualment a la ciutat.

Més de 20 tarragonines han estat citades a declarar com a investigades davant dels Jutjats de la ciutat per suposats delictes de desordres públics durant la vaga general del 3 d’octubre, suposats delictes d’odi el dia 1 d’octubre o bé per fer accessible la informació sobre el referèndum. A aquesta llarga llista, malauradament s’hi hauran d’anar afegint més i més ciutadanes de la nostra ciutat investigades per defensar d’una manera clara la llibertat d’expressió, el dret a vaga o el dret a vot, llibertats democràtiques mínimes a les quals les tarragonines no pensem renunciar.

Per fer front a aquesta allau repressiva cal que ens arremanguem tots i totes perquè juntes som més fortes. Des de l’Alverna donem ple suport a les persones afectades, i en concret al nostre ex cap d’agrupament.