Antics i Amics de l’Alverna

Després de 40 anys, el 2009 l’Agrupament va haver de deixar els locals que havien estat casa seva des de la seva fundació. Els Pares Caputxins van abandonar l’edifici de la Rambla Nova i amb ells, totes les entitats que hi acollien van haver de buscar llocs alternatius per continuar duent a terme les seves activitats.

Aquest fet, que semblava que havia de debilitar l’Alverna, el que va fer va ser unir més que mai tots els qui en formen part, i tant caps com pares i mares, nois i noies i ex caps, es van posar a treballar per tal de buscar la millor sortida a aquesta difícil situació. Com a conseqüència d’aquesta gran tasca ens vam adonar del volum tant gran de persones que mou el nostre Agrupament, gent compromesa que s’estima l’Alverna com espai significatiu en la seva vida personal. També vam poder notar la preocupació, l’empatia i el recolzament dels ciutadans de Tarragona.

Per aquest motiu es va crear l’Associació d’Antics i Amics de l’Alverna amb la finalitat de la promocionar, donar suport i difondre les activitats de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna així com preparar activitats pròpies seguint seguint l’ideari de l’Agrupament i excloent tot ànim de lucre.

En aquests anys l’associació ha estat clau en el procés de cerca mi compra del local, col·laborant en tot moment amb l’agrupament i intentant assumir les feines més feixugues. Però a banda d’això, Antics i Amics també s’ha fet visible a la ciutat gràcies a la travessa d’andròmines que cada any aplega més gent a la Plata del Miracle per les festes de St. Magí, publica regularment la revista TICS i ha posat una mica d’ordre en l’arxiu històric de l’Alverna tant pel que fa als documents com a les fotografies.