QUI SOM?

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna va nèixer el 1969 i es troba a la Plaça Sant Fructuós, en un local propi al centre de la ciutat. La nostra entitat pertany a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, moviment que té com a objectiu principal l’educació no formal. El nostre tarannà és obert i actiu, i les nostres línies d’actuació estan recollides en el Projecte Educatiu de l’Agrupament (PEA).

Durant l’any funcionem cada dissabte, amb els nens i nenes, de dos quarts de cinc de la tarda a set. A banda, també realitzem excursions trimestrals per unitats, sortides conjuntes de tot l’Agrupament, activitats diverses per la ciutat, camps d’hivern (que són excursions de 4 dies a les vacances de Nadal) i camps d’estiu (campaments dins o fora de Catalunya que acostumen a tenir una durada d’entre set a quinze dies).

L’Agrupament es distribueix en unitats segons les edats:

  • De 6 a 7 anys: Castors i Llúdrigues
  • De 8 a 10 anys: Llops i Daines.
  • De 11 a 13 anys: Ràngers i Noies Guia.
  • De 14 a 16 anys: Pioners i Caravel·les.
  • De 17 a 18 anys: Trucaires.

Cada unitat compta amb un equip de caps (monitors) determinat, el nombre de caps va en funció dels nens que hi ha a cada unitat i de la normativa vigent sobre la titulació exigida per la Generalitat.

23nadal