Els llops i daines descobreixen les tortugues marines!

Descobrim les tortugues marines de Tarragona

Els Llops i Daines el dia 23 de febrer vam fer una descoberta a la platja del Miracle sobre la nostra relació amb l’ambient natural i urbà marí.
Primer va venir la Xènia, una voluntària de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina. Ens va ensenyar què fan les voluntàries, com són les Tortugues Babaues (Caretta caretta) que venen a pondre els ous a la nostra costa i què fer si mai ens trobem animals a les platges.
En els últims anys aquesta xarxa ha anat prenent importància amb l’augment d’arribades de tortugues a les platges del litoral català i amb les tasques de recuperació dels hàbitats costaners degradats en les últimes dècades.
Després, vam fer jocs amb els que vam poder descobrir què podem trobar al mar. Vam adonar-nos que llencem molta brossa, vam aprendre com evitar que hi arribi i com afecta als habitants del mar, els quals també vam conèixer una mica més. També vam fer una activitat d’orientació on vam aprendre a observar el nostre entorn.

Ens ho vam passar molt bé, vam aprendre molt i alguns vam sortir ben arrebossats!

A continuació us deixem uns quants enllaços interessants sobre la tortuga babaua i sobre altres voluntariats ambientals relacionats amb el mar.

https://www.platjallargatarragona.cat/blog/tag/caretta-caretta/

https://voluntariatambiental.cat/activitat/seguiment-de-la-tortuga-babaua-a-les-platges-de-tarragona/

https://gepec.cat