i moltes excursions!

Els darrers caps de setmana, la majoria d’unitats han anat d’excursió. Us en fem un resum:

Els Castos i Llúdrigues vam fer una excursió… al nostre cau!!! Vam estrenar, juntament amb els Llops i Daines, el cau com a lloc per quedar-se a dormir. Dissabte al matí vam anar al local de la Colla Jove de Tarragona, on ens van fer una descoberta sobre castells, vam aprendre molt i ens va encantar. La resta de l’excursió la vam dedicar a fer activitats preparades pels nens i nenes, a compartir moments amb els Llops i Daines, a treballar el compromís i a jugar i passar-nos-ho bé! Finalment, per acomiadar-nos el diumenge, vam fer una dansa amb tots els nens i nenes i les seves famílies i vam dinar tots junts, vam recollir-ho tot i vam donar per acabada l’excursió.

Les Daines i els Llops, aquest cap de setmana vam fer una excursió. Les caps ens tenien preparada una sorpresa: estrenàvem el cau!!! Al matí vam quedar a la Platja Llarga, des d’on vam anar al Bosc de la Marquesa. Allí vam fer un raid individual i després vam fer un altre raid en grups per a cohesionar-nos i conèixer-nos millor. Més tard, vam tornar a Tarragona en autobús i vam descobrir que ens quedàvem a dormir AL NOSTRE CAU! Les Llúdrigues i els Castors també es van quedar a dormir al cau, i vam fer una vetllada junts sobre astronomia. Abans d’anar a dormir, vam veure un curtmetratge. L’endemà al matí, vam fer unes polseres per poder viatjar a través de la Màquina del Temps i vam comprovar amb un joc de preguntes que podíem viatjar pel temps. Després, va arribar l’esperadíssim dinar amb les famílies: vam parar la taula, vam fer una dansa conjunta amb els Castors i les Llúdrigues i les famílies, i vam tastar les delícies que ens havien portat!

El passat cap de setmana, els Ràngers i les Noies Guia vam posar rumb cap a Barcelona sense saber què ens esperava a la capital. Havent arribat, vam fer cap al Museu d’Història de Catalunya, i vam descobrir moltes coses mentre responíem un seguit de preguntes que ens havien donat els caps, amb les quals vam viatjar per totes les etapes de la història! Després de dinar tranquil·lament al parc de la Ciutadella, un lloc també històric, vam marxar cap al cau on passaríem la nit. Allí, a l’AEiG Sant Antoni Abat, vam conèixer els Ràngers i les Noies Guia, vam jugar plegats i vam poder intercanviar els nostres gustos, aficions i experiències. Després d’un dia prou mogut, encara vam tenir energia per cuinar el sopar i fer alguna activitat. L’endemà va arribar el moment més esperat de l’excursió: vam tenir la sort de conèixer la Juliana, Una instagramer amb més de 30.000 seguidors que ens va fer reflexionar molt sobre el bon ús de les xarxes socials i la importància de tractar temes com la igualtat de gènere, el consumisme excessiu i la llibertat sexual, tot amb el toc d’humor que la caracteritza. Amb ella vam passar un matí molt agradable envoltats de jardins i d’un laberint!

Aquest  cap de setmana, els Pioners i Caravel·les hem marxat d’excursió a Barcelona per conèixer una mica més enllà de la nostra ciutat. Dissabte vam poder conèixer com és una presó per dins, ja que vam visitar la Model, i també vam poder conèixer com era la vida dels interns quan estava en actiu.

Ha sigut un cap de setmana on no hem parat ni un moment. També hem conegut l’Espacio del Migrante, al barri del Raval, on a través del Lamine vam poder conèixer el projecte que estan construint el col·lectiu del topmanta a Barcelona i també vam poder parlar sobre el racisme. Us deixem aquest enllaç on la televisió de Barcelona ens va seguir durant la descoberta: https://beteve.cat/sindicat-manters-expliquen-joves-racisme-espai-immigrant/

A més, també vam poder aprofitar per anar a veure l’exposició del CCCB “Després de la fi del món” que ens va fer veure com serà la Terra si seguim actuant així i aprendre que ens cal molta més responsabilitat ambiental.

Diumenge vam triar el que serà el nostre projecte d’enguany: Volem fer la setmana del cigró i fer extrajobs per aquest estiu marxar de CE a Menorca!